Midzomernachtsdroom

Midzomernachtsdroom

 

Titel:
Datum:
Locatie:
Regie: 

        

Midzomernachtsdroom
14 en 15 november 2009
't Trefpunt
Lowina Zondervan en Adinda Dorland

Spelers: 

       

Jade Boes, Jurgen Zondervan, Isabel Springer, Jeroen Pijl, Ramona Boes, Jacqueline Zeeman, Jan Veerman, Sascha Zeeman, Mario Boes, Hester Boes, Yasmin Steenhart, Joelle van Altena, Amande Boes, Floris Zeeman, Joep van Oosterom, Nathan Schipper, Tara van der Horst, Elbert Stoker, Vivienne Commandeur, Cor Visser 

Bijzonderheid:

    

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van 't Spotje werd het toneelstuk Midzomernachtsdroom van William Shakespeare opgevoerd in samenwerking met het opleidingsorkest van de bijna 100-jarige Christelijke Muziekvereniging Juliana Marken voor de muzikale begeleiding.

Verhaal:          Midzomernachtsdroom is de welbekende romantische komedie van William Shakespeare, waarvan de eerste editie verscheen in de 17e eeuw. 't Spotje speelde dit klassieke toneelstuk in een modern jasje, waarin de elfjes in het sprookjesbos behouden werden, maar de vier jonge geliefden waren jongeren van nu: want het thema "liefde" is natuurlijk tijdloos.

 

 Midzomernachtdroom.png

 

 Toneelrecensie

Zinderende liefde tijdens een herfstachtig weekend

MARKEN – Met overrompelend plezier en overtuigingskracht speelde jeugdtoneelgroep 't Spotje afgelopen weekend onder muzikale begeleiding van Jeugdorkest Juliana het bekende toneelstuk van Shakespear 'De Midzomernachtsdroom'. Een sprookjesachtig stuk vol emotie over onze grootste verwarring: de liefde.
     In het verhaal dat geregisseerd werd door Lowina Zondervan en Adinda Dorland, verklaart Theseus de liefde aan Hyppolitha. Dan wordt het publiek opgeschrikt door Demetrius, overtuigend gespeeld door Jurgen Zondervan, en Lysander, vechtend om de mooie Hèrmia. Theseus moet de jonge kemphanen uit elkaar halen.
     U begrijpt het al, een zinderende liefde, die door 't Spotje werd neergezet in een sprookjesachtig bos met bloemenschommels en moshopen van fluweel. Met de juiste belichting, de prachtige kostuums en de vertederende elfjes werd het publiek meegenomen in een feeërieke sfeer. Dat publiek beloonde de spelers en vrijwilligers met een groot applaus voor het sfeervolle decor, de prachtige kostuums, de belichting en geluid, de mooie kapsels en het fantastische grimewerk. Volgend jaar zet 't Spotje zijn tanden in een sprookje van Andersen. Het publiek heeft dus iets om naar uit te kijken.

Ons Streekblad

 

 


Afdrukken   E-mailadres