Sneeuwwitje

Sneeuwwitje

 Titel:
Datum:
Locatie:
Regie:
    Sneeuwwitje
Zaterdag 10 en zondag 11 november 2012
't Trefpunt
Adinda Dorland & Lowina Zondervan
 Spelers:        Rosalien Springer, Mario Boes, Sascha Zeeman, Isabel Springer, Jamila Kehinde, Nadine Smid, Yasmin Scheenhart, Naomi Kaars, Sarah Barink, Tess Zondervan, Kyle Zeeman, Sanne Peereboom, Gawain Commandeur, Britt Zondervan, Rebecca Schipper, Iris Zondervan, Jasmijn Stoker, Marlies Kaars
 Bijzonder:

  

 

Sneeuwwitje is een moderne bewerking voor tieners en jongeren geschreven door Adinda Dorland, Lowina Zondervan en Jongejaap Zeeman. Het gaat over de gekte van de plastische chirurgie in deze tijd.
Sneeuwwitje is net als onze vorige stukken: De Nieuwe kleren van de Keizer, Het Meisje met de Zwavelstokjes en Alladin, uitgegeven en verkrijgbaar bij toneeluitgeverij Grossfeld. Voor zichtzending en het bestellen van boekjes kunt u terecht bij: www.toneeluitgeverijgrosfeld.nl.

 Verhaal:          De stiefmoeder van Sneeuwwitje doet er alles aan om de mooiste van het land te blijven. Zij schuwt daarbij het mes van de plastisch chirurg niet. Aan het hof worden haar operaties door een cameraploeg op de voet gevolgd. Maar dan groeit Sneeuwwitje uit tot een mooie, jonge vrouw, de mooiste van het land. Zelf is zij echter niet zo blij met haar uiterlijk en wil net als haar leeftijdsgenootjes nieuwe borsten voor haar zestiende verjaardag.

 flyer Sneeuwwitje kopie

 sneeuwwitje_foto.jpg    

 

Toneelrecensie

Sneeuwwitje is een verwaand nest bij 't Spotje op Marken

Sneeuwwitje is bij 't Spotje geen lief, zachtaardig meisje met dierenvriendjes, maar een verwaand, verwend nest dat alles al heeft. Haar vader de koning, heeft Sneeuwwitjes stiefmoeder leren kennen via een tv-show.
     Omdat Sneeuwwitje voor haar zestiende verjaardag van haar stiefmoeder geen witte BMW met zwarte chauffeur cadeau krijgt, vraagt ze om een borstvergroting. Stiefmoeder Roxanne laat immers zelf regelmatig iets aan haar lichaam veranderen en die operaties uitzenden op tv. Ze stemt in met de operatie, maar dwingt haar plastisch chirurg om die te laten mislukken, zodat zij de mooiste borsten heeft: 'Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste borsten van het land?' Sneeuwwitje komt achter het snode plan en loopt weg. Een cameraman brengt haar naar zeven ecobewoners in een bos. De hooghartige prinses heeft het niet gemakkelijk in een schuur waar ze moet leven van wat de natuur biedt, zonder modern sanitair. Maar uiteindelijk vindt ze er haar Prins en een lang en gelukkig leven.
     De jeugdleden van de Marker toneelvereniging voeren het moderne sprookje, geschreven door Adinda Dorland, Jongejaap Zeeman en Lowina Zondervan, mooi uit. In het begin nog een beetje onwennig, maar dat verdwijnt snel, mede door het standvastige spel van enkele hoofdrolspelers. Zo staat Mario Boes, als de koning, gelijk stevig achter de kinderwagen. Isabel Springer mag als stiefmoeder heerlijk kijven met Jamila Kehinde, die als Sneeuwwitje even hard schreeuwt en pest. De smetvrezige chirurg Roderick is een prachtrol van Rosalien Springer, die hem een bijzonder uitgestreken gezicht en stijve houding geeft.
     Alle spelers kennen hun karakters bijzonder goed. Ze hebben allen hun eigen karaktertrekjes. Daardoor is het geen enkel probleem dat de meesten een dubbelrol spelen. Met een ander kostuum, een aangepast kapsel en een nieuwe manier van bewegen en praten staat er heel iemand anders op de planken. Bijzondere effecten maken de spelers zelf. Zo zijn vogels witte handschoenen met veren aan elegant wapperende handen en de helikopter waarmee de stiefmoeder Sneeuwwitje komt bezoeken in het bos is slechts een touwladder die over het toneel wordt getrokken.
     Enig puntje van hapering zit in de techniek. Wanneer muziekfragmenten luid door de zaal klinken, valt de versterking van de spelers nogal eens stil. En de leuke projectie van voor- en naplaatjes begint wat scheef, wat vanuit de zaal wordt opgelost. Maar het fantastische spel en het stuk lijden daar niet onder.

Faralda Houthuijsen, Noord Hollands Dagblad, 12 november 2012

 

Schermafbeelding_2015-04-23_om_12.16.31.png

 

 

 

 

 

 


Afdrukken   E-mailadres