Bessie en Bap

Bessie en Bap

2Markers0001.png

Hoe is het begonnen? Welnu in 2006 werd Adinda benaderd door de evenementencommissie van het Trefpunt met de vraag of de Toneelvereniging een bijdrage kon leveren aan de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het dorpshuis. Het toeval leerde dat Klaas en Elbert zich in dat jaar hadden aangemeld bij de toneelvereniging . Voor Adinda was dit een en een. Is het iets voor jullie was de vraag. Was het eerst de bedoeling om Adinda een bessie te laten spelen , al snel werd er besloten dat bessie gespeeld moest worden door een man. Een koppel was geboren. Adinda werd kleinkind en uis Luutje Neeltje .( Nee Bes het is Lucinda).

Het eerste jaar speelden we aan de zijkant van het podium , haast verscholen achter de zwarte gordijnen. Ondanks dit werd het een groot succes. Het trio had de harten gestolen van het grote publiek. Zowel het publiek als wij genieten van de optredens. Bij ons begint het genieten al tijdens de voorbereiding. Jaap houdt alle wetenswaardigheden van het afgelopen jaar bij en tijdens de eerste meeting ergens in november worden deze wetenswaardigheden door ons besproken. Adinda neemt alle teksten op en werkt het vervolgens uit. Tot op de dag van vandaag hebben we er veel lol aan en aan de reactie van het publiek te horen kunnen we stellen dat ook het publiek het vermakelijk vind.

Naast de jaarlijkse deelname aan de nieuwjaarsrecepties hebben we ook onze bijdrage geleverd aan het jubileum feest van de muziek vereniging Juliana en school. Aan deze deelnames denken wij met veel plezier terug. Ontzettend veel gelachen en plezier gehad . Ook hebben we twee bijeenkomsten van de Eilandraad bezocht. Tijdens de laatste bijeenkomst heeft Bessie de burgemeester de belofte gedaan haar ooit in het Marker aan te kleden. In ieder geval is het middeltje pas gemaakt .

Naast optredens op Marken is er ook een uitje geweest naar de vaste wal. Samen met de leden van de MES naar de Heineken Brouwerijen. Hilarisch en een onvergetelijke dag .
Bij het evenement "van alle markten thuis" waren Bes & Bap veilingmeesters. Ondanks het feit dat het publiek moest wennen aan een veiling werd het mede door Bes & Bap een gezellige avond .

Wij hopen het publiek nog lang te kunnen vermaken met onze optredens,

Groeten,
Jaap, Adinda, Klaas en Elbert

bessie en bap (1)   bessie en bap (2)   bessie en bap (3)   bessie en bap (4) bessie en bap (5)