Dag Monster

Dag Monster

      Titel:
Datum:
Locatie:
Regie:
Spelers:
  Dag Monster
3 en 10 oktober 2010
't Trefpunt
Lowina Zondervan
Aaltje Zeeman, Marieke Zeeman, Jacqueline Zeeman 
Bijzonderheid:  

 

Dag Monster werd gespeeld ter gelegenheid van de her-opening van Dorpshuis 't Trefpunt, maar was tevens het afstudeerdproject van Lowina Zondervan. Met de voorstelling heeft Lowina de driejarige opleiding tot amateur-regisseur bij de Kunst in Alkmaar met succes afgerond.

 Verhaal:    

 

Een sprookje over een vader met drie dochters: twee vieze en een mooie. En over een monster. Op terugkeer van een lange zakenreis plukt de vader onderweg een roos voor zijn lievelingsdochter. Dat had hij beter niet kunnen doen. De roos komt uit de tuin van een monster en die vraagt een hoge prijs. Het mooie meisje moet met het monster trouwen om haar vader te redden van de dood.

Dit eeuwenoude sprookje (Belle en Het Beest) krijgt in de versie van Pauline Mol een onverwacht verfrissende draai, met veel ruimte voor de magie van het theater en de oerkracht van het verhaal.
De drie actrices die het verhaal spelen, ontdekken gaandeweg dat ze veel meer moeite hebben met het monster dan ze dachten. Hoe kus je bijvoorbeeld 'gewoon' even een monster zodat het een prins wordt? "Maar zonder monster is er ook geen prins. Zo zijn de regels." Dus stappen ze in en uit het verhaal, wisselen van rol en proberen samen een manier te vinden om met het monster te kunnen leven.

"Het maken van dit stuk heb ik heel intens beleefd en dat geldt ook voor de actrices. We zijn diep gegaan met z'n vieren en dat resulteerde in een prachtige voorstelling waarin alles klopte. Deze vrouwen hebben mijn droom waargemaakt!" ~Lowina  

Aankondiging in het Noord Hollands Dagblad en het Witte Weekblad, september 2010:

Dag Monster
MARKEN – Ter gelegenheid van haar opening brengt het vernieuwde Dorpshuis op Marken 3 en 10 oktober om 15:00 uur de familievoorstelling (7plus) 'dag Monster', naar het beroemde sprookje van La Belle et La Bête.

Een sprookje dat al heel vaak verteld is, maar nog nooit door Aaltje Zeeman, Marieke Zeeman en Jacqueline Zeeman. Over een vader en drie dochters, twee verwende en één lieve. De vader plukt na een mislukte handelsreis een roos voor zijn lievelingsdochter. Die roos komt uit de tuin van een afschuwelijk, afzichtelijk, afschrikwekkend monster. Die wil in ruil voor de roos zijn dood???... of één van zijn dochters.

Regie en productie is in handen van Lowina Zondervan. De entree is gratis.