Waanzinnig grappige ‘Snorro’

Waanzinnig grappige ‘Snorro’

De Marker toneelvereniging ’t Voetlicht bracht samen met jeugdafdeling ’t Spotje de familievoorstelling Snorro op de planken.

De vereniging komt liefst altijd met iets nieuws en dat was deze keer een onvervalste komedie. Niets moeilijker dan een zaal lachstuipen te bezorgen en dat was precies waarin zij volledig slaagden. De ene scène nog absurder dan de andere, waarin de macho-rollen door de vrouwen en de twijfelkonten door de mannen werden gespeeld. Aan alles was af te zien dat deze vereniging in de ondersteuning van licht, geluid, decor en kostuums kan bogen op experts die alle wensen van de veeleisende regisseur Lowina Zondervan kunnen realiseren.

Rest mij dan de kersen op de taart te noemen in de figuren van Dolores en tante Esmeralda gespeeld door Klaas Commandeur en Adinda Dorland. Zodra dit tweetal hun opwachting maakte in de postkoets op weg naar de Pueblo waar zoveel onrecht heerst ging het gehele stuk in de overdrive. Na een hartverwarmende finale kwam alles geheel in de traditie van de komedie toch nog goed en tijdens het slotapplaus viel mij op hoeveel jonge spelers er moeiteloos hadden meegespeeld en zo een garantie vormen voor de toekomst van deze bloeiende vereniging.

Op weg naar de parkeerplaats vertelde mij een andere bezoeker dat hij dezelfde voorstelling in Rotterdam bij de profs had gezien en eerlijk moest toegeven dat hij nu veel meer gelachen had waarop ik alleen maar ja kon zeggen en tevreden huiswaarts keerde.

P.Janssen

 

snorro-2023-1.jpg   snorro-2023-2.jpg   snorro-2023-3.jpg
         
snorro-2023-4.jpg   snorro-2023-5.jpg   snorro-2023-6.jpg